vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan

20 mei

 

Vanmiddag mocht ik met zoon3 mee naar de Primark. Het was 27 graden en al in de auto had ik een sterk “Ik wil niet-gevoel”. Maar goed, desbetreffende zoon ontbeerde korte broeken en wat nieuwe t-shirts kon hij ook wel gebruiken. Ik was allang blij dat hij niet naar de Society Shop wilde.

Nu weet ik niet of u het fenomeen Primark kent. Hier in Gelderland hebben wij sinds kort een filiaal in Nijmegen. Een dikke maand geleden geopend en razend populair. Er worden bustochten georganiseerd en hele kolonnes vrouwen en meisjes vechten zich vanaf Centraal Station door de binnenstad heen.

De dag van de opening reden er zelfs gratis riksja’s vanaf de trein naar Plein 44, mensen stonden uren voor openingstijd achter dranghekken en er hing een hebberige sfeer. Aan het eind van die dag reed ik toevallig door het centrum. En ik wist niet wat ik zag. Als u ooit natuurfilms van David Attenborough heeft gezien dan weet u wat ik bedoel met ‘een processie van snijmieren’. Achter elkaar liepen hordes mensen met dat krakende lichtbruine papieren tasje. Had je er geen in je hand dan viel je gewoon op!! Het was een opmerkelijk natuurverschijnsel.

Dus toen zoon3 mij ( en mijn portemonnee uiteraard) uitnodigde om een bezoekje te brengen aan dit walhalla van kleding was ik op alles voorbereid.

Bij binnenkomst werden we geacht een soort opvouwbaar groenten en fruitnetje mee te nemen om al onze hebberige aankopen in te doen. Voorlopig flubberde dat ding nog leeg langs mijn been want om de Herenafdeling te bereiken hadden we toch zeker een kwartiertje nodig. Dwars door massa’s zwetende vrouwenlichamen heen bevochten wij ons een weg naar de roltrap benedenwaarts.

Om de vier meter stond een vervaarlijk uitziend Security tiepje dat onze verhitte blikken aan zag voor boevenzweet en naarstig zocht naar opvallende bulten onder onze kledij. Nou, geloof me, je hoeft niks te pikken in de Primark. T-shirts voor twee Euro, een spijkerbroek voor vijf. Waarop ik dus meteen dacht “Hoe kunnen ze het ervoor maken?” en visioenen kreeg van kindslaafjes met zigeunertranen achter een aftandse naaimachine in een ver hier vandaan land.

Dan kan de Primark wel leuk hun waar in vreselijk verantwoorde milieubewuste papieren tasjes meegeven maar daar trap ik dus mooi niet in! Zoon3 wel. Met drie t-shirts, één korte broek, één lange broek, één overhemd én een zonnebril voor totaal achtenveertig Euro wrong hij zich gelukzalig door de mensenmassa weer naar buiten.

3 Reacties to “vraag niet hoe het kan maar profiteer ervan”

  1. petraJansen 20/05/2014 bij 8:27 pm #

    De hel! Maar puberdochter is hier ook weg van deze vreselijke winkel. Ik heb de moed verloren bij de ingang. Ik vind jou een moedig mens!

  2. Willem Jan Frijling 22/05/2014 bij 3:26 pm #

    Leuk sfeerstuk met kritische noten. Spreekt me aan :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: