holiday, celebrate!!

5 jun

 

Ik ben niet zo’n vakantieganger. Net als mijn oma van 94 blijf ik het liefst thuis, omgeven met mijn eigen spullen, gemak en comfort. Zonder heimwee gevoelens. Gelukkig hebben mijn zonen deze afwijking niet geërfd en zullen zij deze zomer alle kanten van Europa op treinen, vliegen en bussen. Fijn. Voor mij iets minder want ik weet dat ik in die zomermaanden niet rustig zal zitten tot ze allemaal weer veilig thuis zijn.

Zoon1 gaat een week naar Zweden. De kans dat hij daar de Pippi van zijn leven ontmoet is gering. Met twee vrienden gaat hij te voet de Zweedse jungle in. Hangmatten, survivalgidsen en steriel  garen om gapende wonden te hechten gaan mee.  Ze eten wat de natuur te bieden heeft en zo… Ineens weet ik zeker dat ik ergens heb gelezen dat er in Zweden nog wilde beren voorkomen en anders toch wel een paar zwaar hondsdolle elanden.

Zoon2 gaat naar Engeland. Nu raakte zoon2 nog geen paar jaar geleden totaal in paniek als de route naar school ineens omgeleid werd. Als een echte Rainman kon hij hopeloos verdwalen en hulpeloos in een berm eindigen. Puur dankzij de uitvinding van het mobiel wisten wij hem altijd weer veilig naar huis te loodsen. Nu vertrekt hij dus in zijn uppie met de bus vanaf Eindhoven naar Dover, via de Chunnel. Naar Engelse vrienden die hij via Internet en gamespelletjes heeft leren kennen. Dan flitst er in plaats van een wilde beer een enge kwijlende pedofiel of massamoordenaar over mijn netvlies. Dat zoon2 al negentien is en allang geen sappige pedoprooi meer is doet er niet toe.

De verzekering van zoon2 dat hij deze jongen van twintig al vijf jaar kent via het gamen en dat er nog meer vrienden uit Europa komen, stelt mij niet zo gerust als ik zou willen. Twee weken nagelbijten dus.

Zoon3 gaat met vijf vrienden en drie vriendinnen naar een chalet in België.  Eerst zouden zij Zeeland visiteren maar toen kwam net de Tweede Kamer met het verbod op alcohol voor zestien en zeventienjarigen. Voelt u hem? De vriendenclub week daarom uit naar België waar zestienjarigen zich nog wel een coma mogen zuipen volgens de wet. En alsof dat nog niet het ergste is gaan ze met twee auto’s, bestuurd door kersverse rijbewijshebbers.

Misschien deelt u mijn angsten. En de wens dat het al september, herfst was. Maar waarschijnlijk zegt u iets van dat ik blij moet zijn met zulke avontuurlijke, zelfstandige zonen. Ik weet, ik weet. Ik beloof dat ik niks door hun eten zal doen zodat zij door een hevige buikgriep genoodzaakt zijn  hun vakanties af te zeggen. Ik ga gewoon dagelijks bij mijn oma op bezoek waar wij onder het beeld van Maria de rozenkransen door onze vingers laten ritselen. Glaasje port erbij en dan red ik het wel tot eind augustus.

2 Reacties to “holiday, celebrate!!”

  1. jannyzeeland 06/06/2014 bij 8:44 am #

    Och germ , ok heb met je te doen. Wel leuke gezonde zonen heb je .

  2. Margreet 12/10/2016 bij 5:53 pm #

    <3 xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: