dokter Bernhard

30 jun

 

Vanmiddag had ik een gesprek met de chirurg die het één en ander gaat verherbouwen aan mijn lichaam. Het is een bijzonder aardige man alleen praat hij heel zachtjes zodat ik negen van de tien keer een zo’n neutraal mogelijk antwoord geef om niet raar over te komen. Daarnaast is hij ook nog een Duitser dus praat hij met een zwaar accent en gooit er Lustig her en der Duitse woorden doorheen.

Maar goed, met handen en voeten en een hoop krabbelige tekeningetjes namen we de aanstaande operatie door. Wel bedacht ik dat ik bepaalde woorden voor de zekerheid thuis nog eens op moest zoeken in het woordenboek.

Het was al wat later op de middag en de wachtkamer was bijna leeg zodat ik ook dit keer niet kon fantaseren over de te verhelpen plastische probleempjes van mijn  medewachtenden. Dat er iemand naast je zit en je er van overtuigd bent dat hij wat aan die gigantische neus gaat laten doen. Maar dat dan blijkt dat het een scheefstaand teentje betrof. Voordeel was wel dat ik lekker op tijd aan de beurt was.

Tijdens ons gesprek zat de chirurg met een balpen te spelen waarmee hij even te voren een plattegrond van mijn lichaam geschetst had met nauwkeurig aangegeven de plekken waar hij hoe diep zou snijden, hakken en breken. Plots schoot er een langwerpig deeltje van de pen los en werd ik op een haar na bijna geraakt door een mini moordwapentje. Zich met duizend excuses verontschuldigend prutste de chirurg de pen weer in elkaar. Dat lukte niet. Er vielen steeds meer onderdelen op de grond en ik begon ietwat te twijfelen over zijn chirurgische handvaardigheid. Toen hij met trillende vingers een minuscuul veertje probeerde terug te drukken hield ik mijn adem in.

Nu had de avond tevoren het Nederlands voetbalteam op het WK zijn vierde wedstrijd gewonnen en werd heel voetbalminnend Holland steeds oranjeder van de koorts. Vanavond was echter Die Mannschaft  aan de beurt en opgelucht concludeerde ik dat hij gewoon nerveus was vanwege de wedstrijd om tien uur. Toen hebben we alleen nog maar over voetbal gepraat en liep ik naderhand gerustgesteld het ziekenhuis uit.

Maar nu zit ik toch met twee dingen. Stel dat ik in het toch wat tweetalige gesprek bepaalde dingen, neem bijvoorbeeld lichaamsdelen, verkeerd vertaald en begrepen heb. Dat ik wakker word uit de narcose en vitale organen mis, ontflapte oren of een wipneus heb. Maar dat is nog niet eens het ergste. Nee, ik ben bang voor de WK finale. Dat wij Nederlanders eindelijk wraak nemen, zoveel jaar na ’74. En dat ik de dag daarna geopereerd word door een Duitse chirurg…..

Eén reactie to “dokter Bernhard”

  1. folkertrath 30/06/2014 bij 7:43 pm #

    Haha Daar krijg je pien in de kop van, of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: