it’a dirty job but somebody has to do it

25 jul

 

Ik heb een jaar of wat gewerkt op de afdeling Productie Personeel van mijn  uitzendbureau. Dat geeft je vrijdagmiddag sowieso al een heel andere sfeer. Zoals u weet worden op vrijdagmiddag de werkbriefjes van die week ingeleverd en drinken de uitzendkrachten een biertje tijdens het verwerken daarvan. Tenminste, zo ging dat zo’n twintig jaar geleden.

Eén van onze betrouwbaarste werknemers was een hele grote, best wel erg dikke Surinamer. Het type dat je om acht uur ’s avonds kon bellen om een gat in een nachtdienst op te vullen. Nou stond deze man op het punt om voor het eerst vader te worden. Al maanden leefden wij met hem mee en natuurlijk hadden wij hem al overladen met kadootjes en schattige babysokjes.

Dus toen hij die vrijdagmiddag gloeiend van trots en met zwetend hoofd binnenkwam wisten wij hoe laat het was. Dachten we… Nadat wij dames onze gelukwensen hadden gekustzoend ging de kersverse vader met een biertje op een kreunend krukje aan de balie zitten. “Zo “ zei hij “ Vanavond eindelijk weer eens lekker neuken”.

Daar waren wij dames niet geheel op voorbereid. De een verschoot van kleur,  de ander verschoof haar elitaire shawltje wat wijder om haar nek en ik dook naar een zogenaamd gevallen potlood toen onze uitzendkracht begon over “lekker wijd” en “sappig”.

Onszelf hergroeperend uitten we kreten van afschuw en vormden een front voor alle net bevallen vrouwen in de wereld, met woorden als rust en kraambed en auw. Zelf waren wij nog moedermaagden dus helemaal begrijpen deden wij dat natuurlijk ook niet.

Onze grote man klokte zijn biertje naar achter en stond op van het nu op instorten staande krukje. “Nou, dames, tot volgend week! “ en hij trok wellustig gemeend zijn broek over zijn kolossale heupen. Wij trilden nog een kwartiertje na met onze benen zedig en gepast over elkaar.

Een week later trok een werkzoekende jongen zijn mes en begon daarmee voor onze ogen te zwaaien. Hij was boos omdat hij liever door een man geholpen wilde worden en omdat wij dames hem geen baan wilden geven omdat hij geen Nederlands sprak. Toen ben ik op de afdeling Administratief en Medisch Personeel gaan werken. Nooit meer wat meegemaakt behalve dan die gescheurde panty of dat vergeten lipstickje.

3 Reacties to “it’a dirty job but somebody has to do it”

  1. Door Suzanne 25/07/2014 bij 5:46 pm #

    Leuk geschreven!

  2. Trees 25/07/2014 bij 6:58 pm #

    wat erg ….vreemde vogels heb je toch ….:) maar erg leuk geschreven !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: