Is er een dierenarts in de zaal?

8 sep

 

Omdat zoon2 van een HBO-opleiding afkwam kon hij bij zijn volgende studie zo het tweede jaar instromen. Gevolg was wel dat hij na twee weken school al een stageplaats moest regelen voor de tweede helft van het leerjaar. Hij schreef diverse dierenartsenpraktijken aan en vanmiddag had hij zijn eerste gesprek bij één van hen. Hij bleek zeer gewild, dierenartsen willen misschien ook eens wat anders dan giechelende meisjes van zeventien. Alhoewel…

Deze praktijk was ergens ten zuiden van Arnhem. Dat is een behoorlijk eindje scooteren vanaf hier vandaar dat hij tegen half drie vertrok met de GoogleMaps route uitgeprint in zijn jaszak. Iedere vezel in mijn moederlijf schreeuwde: “Zal ik je effe brengen?” maar gelukkig hoorde hij dat niet.

Nu was de dag vandaag al behoorlijk rommelig begonnen. Wat wil je, het was maandag. Ik zou zoon3 ergens droppen met zijn fiets in mijn achterbak en net toen wij in de auto wilden stappen kwam zoon1 met een haperende scooter verwilderd uit de schuur schuiven. De scooter sloeg af en deed niks meer. Paniekerig want pas in de tweede week van zijn afstudeerstage bij een heus bedrijf vroeg zoon1 of ik hem dan wilde brengen. Naar Oss. Dat ging niet lukken maar daar hebben ze vaders voor. Die liggen toch tot negen uur in hun bed dus hebben tijd zat.

Al dit zette een beetje de tendens voor de beginnende maandag. Halverwege mijn eigen route was natuurlijk de gastank helemaal leeg en kon ik nog net hortend en stortend op een beetje benzine een tankstation bereiken. In de supermarkt kon ik de helft van mijn gewenste boodschappen niet vinden en weigerde mijn pinpas ook dienst.

Maar goed. Zoon2 vertrok deze dag meer dan ruim op tijd naar de dierenartsenpraktijk in de buurt van Arnhem. Een heel uur had hij voor de zekerheid ingecalculeerd. Tegen kwart voor vier ging de telefoon. De praktijk. Waar zoon2 bleef. Met een lichte kriebel in mijn buik zei ik dat hij bijtijds vertrokken was en er toch elk moment zou moeten zijn. Ik verexcuseerde hem bij voorbaat en beloofde dat ik contact zou opnemen met hem.

Toen ik zijn mobiel belde, kreeg ik de melding dat het nummer niet te bereiken was. Dat was het moment dat die lichte kriebel overging in een tsunami. Als hij verdwaald zou zijn, buiten het bereik van de aangegeven wegen op zijn A-viertje, dan zou hij toch wel bellen? Dan kom je als bibberende moeder maar tot één conclusie, hij is aangereden en ligt als een wrak in een greppel te lijden.

Om vier uur belde ik de praktijk om te vragen of hij al gearriveerd was. De assistente begreep mijn bezorgdheid en zei dat ze hem zou laten bellen bij aankomst. Met dat ze dat zei zag ze een grote vent op een scootertje de parkeerplaats oprijden. “Heeft hij soms een gele helm? “ vroeg ze. Mijn eileiders verlieten uit opluchting op ongewone wijze mijn lichaam en mijn zenuwen bereikten een acceptabel niveau van trillen.

Tegen vijf uur was hij thuis, heel wat sneller dan de heenrit. Met rollende ogen. Hij had alle dorpen en gehuchten ten zuiden van Arnhem aangedaan en was inderdaad hopeloos verdwaald.

Volgende week moet hij naar Nijmegen, zijn eerste rat euthanaseren. Nee, ik breng hem niet.

3 Reacties to “Is er een dierenarts in de zaal?”

  1. Paul 08/09/2014 bij 7:47 pm #

    Dus hij heeft de stageplek alsnog gekregen? Dat is dan wel fijn voor alle moeite die hij gedaan heeft om de weg te vinden!

  2. petraJansen 09/09/2014 bij 6:51 am #

    Vreselijk! Wat een avontuur. Je zenuwen gierden tot hier! Ik kon ze zo door je stukkie voelen! Gelukkig liep alles goed af. Loslaten, ik vind het een moeilijk dingetje!

  3. Odette 10/09/2014 bij 6:04 pm #

    Pien, ik heb zitten schateren. Wat kun je je dan naar voelen… gelukkig kwam het goed. En die eierstokken? Ik hóórde ze rammelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: