@_Els2_

11 okt

 

En ineens was ze er niet meer. Zomaar stilletjes vertrokken. Achter op de scooter van DeRooie gesprongen en hop, naar een hemel waar ze om drie uur ’s middags whiskey’s schenken en waar iedere dag de bezorgdienst van Albert Hein komt.

_Els2_ of Betty, zoals ze irl heette was een gaaf wief. Ongekend scherpe en humoristische tweets, doorspekt met gezonde zelfspot.

Alhoewel ze voortijdig met haar baan moest stoppen en daar in het begin heel erg van baalde beviel het leven van een pensionada haar steeds beter. Schandelijk genietend meldde ze vaak dat ze pas om elf uur uit haar bed was gekomen of de hele dag afleveringen van The Thorn Birds had zitten kijken.

Ook al kwam ze haar huis niet meer uit door hevige kortademig- en benauwdheid, toch voelde ze zich prettig in haar woning en genoot van alles wat er wel niet op haar weg kwam. Denk aan Cornetto ijsjes midden in de nacht, een uur of twee in een heerlijk warm bad dobberen of de nacht doorbrengen onder spiksplinternieuwe katoenen dekbedden.

Niemand heb ik ooit zo lovend horen spreken over het bestellen via internet, al klaagde ze wel eens over al die kartonnen dozen waarin  haar bestellingen zaten. Gelukkig had ze lieve buurvrouwen die haar hielpen met het wegwerken van de verpakkingsmaterialen en wij, op Twitter  hielpen haar te denken aan de kliko die eens in de twee weken aan de straat moest.

Een andere kant van @_Els2_, die ik niet kende maar veel mensen wel, was haar bijdrage als reaguurster op diverse sites en podia. Spits, kundig en humorrijk.

Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik haar mis en nog veel meer zal gaan missen. Maar ik weet dat jullie dat ook zullen doen.

Dag lieve @_Els2_.

 

 

5 Reacties to “@_Els2_”

 1. Vossekopje 12/10/2014 bij 7:55 am #

  Ik hoop dat ze inmiddels haar Rooie weer kan knuffelen…

 2. Zuchtke (Eileen) 13/10/2014 bij 1:20 pm #

  Die lieve lieve Betty (Els2…
  Ik was al een tijdje niet meer op twitter maar dank god kreeg ik het bericht via FB. Alles wat jij beschrijft klopt als een bus, zo was Els.
  De tranen biggelen weer over mijn wangen…ze was één vd weinigen die wist hoe zwaar mijn leventje af en toe is en bood mij zelfs een lening aan terwijl ze me nog niet goed kon.
  Ook kreeg ik af een toe een mailtje hoe het met mij en mijn zoon ging. De lieverd.
  Ik zal deze bijzondere lieve leuke vrouw nooit vergeten.

  Grt…Zuchtke (Eileen)

 3. VvS 14/10/2014 bij 10:35 am #

  Pien, fijn dat je een stukje over Els/Betty schreef!

  • pienbetuwe 14/10/2014 bij 1:14 pm #

   Ik mis het maffe mens…

   • VvS 14/10/2014 bij 1:19 pm #

    Ik vond haar altijd een verademing op Twitter. Humor, hartelijk, gewoon een leuk mens. Had niet eens zo bijster veel contact, maar toch. Raar idee dat je doodgaat en je twitter account voor eeuwig achter blijft. Ik moet eens even de inlogcodes doorgeven aan iemand bedenk ik me nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: