Je suis une mongool. ( vrij naar @Hassnae en @FrontaalNaakt)

2 mrt

Ik wilde het niet doen. Geen stukje verspillen aan nare accounts op Twitter. Er boven staan, me niks aantrekken  van die beerput spuiende prutsers. Twitter is Twitter, geen real life maar veilig beschermd achter een accountje. Psychologisch gezien hetzelfde als een eikel in een auto. Veilig in hun rijdende blik durven ze anderen The Finger te geven of agressief met hun lichten te knipperen. Buiten hun auto blijft er, qua bravoure, niks van hun over en verschuilen ze zich als een grijze muis in de grijze massa.

Dat weet ik. Dat weet ik allang. Toch werd ik afgelopen week zo giftig dat ik al die wetenschap graag in de wilgen had gehangen. Kritiek is een heikel punt. Kritiek kunnen verdragen is een gave die maar weinig mensen hebben.

Op Twitter reageerde ik van de week op iemands tweet. Ze was geblockt ( Een soort Nero met duim naar beneden) door een tweetal twitteraars. Aangezien ik geen fan van die twee was, sterker nog, ik vind het vervelende tiepjes, antwoordde ik iets in de stijl van’ maak je niet druk, wees er maar trots op.’ Dat viel niet zo lekker bij die twee.

Eén of twee pogingen tot rechtstreekse communicatie volgden maar daarna werd ik ook geblockt. Terwijl ik ze niet eens volgde want dat zei ik al, ik vind het vervelende tiepjes. Dus toen ik niet meer kon lezen wat dit zelfingenomen stel over mij schreef, gingen ze helemaal los.

Ik stonk. Naar huisvrouw met een duster die vijftien jaar niet gewassen was. Naar mest. Ik stond bij het schoolplein alleen maar over vibrators te praten. Ik was een schimmelwijf met een kutleven. En ze zouden dat stukjesmens ( ik) wel eens bewerken. En als ik mijn blog ‘Pien in de kop’ noemde omdat ik Pien heet, dan was ik toch echt een mongool. Dit zijn slechts enkele highlights. Leuk, hè, Twitter?

Ik zal niet zeggen dat ik ervan genoten heb. Het was niet leuk. Kritiek op de stukjes die ik schrijf hoor ik graag, daar leer ik van. Maar van dit gebral werd ik alleen maar misselijk. En pissig. Ik wou dit stukje niet schrijven. Heb het toch gedaan. Omdat het zo makkelijk is om een beetje normaal tegen elkaar te doen.

7 Reacties to “Je suis une mongool. ( vrij naar @Hassnae en @FrontaalNaakt)”

 1. walterhoekstra 02/03/2015 bij 7:51 pm #

  Schat, ik begrijp dit maar al te goed. Dikke knuffel walt

 2. fiederels 03/03/2015 bij 9:57 am #

  Ik las het… brrr!

 3. Odette 03/03/2015 bij 11:39 am #

  Twitter is soms verschrikkelijk. Mensen vallen over (hun eigen) meningen heen en roeptoeteren gans de avond. Zou trouwens ook een mooie vogeltelling zijn. Roeptoetersnaveltateraars. :)

  • emmareike 03/03/2015 bij 11:46 am #

   Lieve Pien, laat ze! Zij denken de wijsheid in pacht te hebben en wij weten wel beter.

   • Anna_Pom 05/03/2015 bij 5:54 pm #

    Pien,eigenlijk kun je t vergelijken met cyberpesten of “gewoon” pesten.Inderdaad veilig achter hun laptopje oid.Laat ze…..Het zegt meer over hen dan over jou.Ik vind je stukjes heel leuk.Doorgaan, vooral doorgaan!!

 4. Margreet 12/10/2016 bij 3:48 pm #

  Ooit zei mijn moeder; Denk maar aan wat kinderen tegen elkaar zeggen: Alles wat je zegt, ben je zelf. Dus zijn het blijkbaar zelf stinkende huisvrouwen die een vibrator niet schuwen. Trouwens, jaloezie kent vele vormen, misschien willen ze wel graag zelf een vibrator bij gemis aan een sexleven…………… lol………………………xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: