Heeft u het kunnen vinden?

23 apr

 

Ik stond in de Albert Heijn te staren naar het aanbod gedroogde paddenstoelen. Ik mag daar graag even bij mijmeren, stel mij idyllische Italiaanse bossen voor waarin gerimpelde oude vrouwtjes paddenstoeltjes plukken en in hun landelijke rieten mandje leggen. Dat heb ik ook bij alles waar truffels in verwerkt zijn. Ik zie dan een zwaar besnorde man met zijn favoriete zwijn onder omgevallen boomstronken wroeten.

Ik werd echter door een heftig kreunend en steunend Hollands mevrouwtje teruggeworpen op de Betuwse klei. Het mevrouwtje, echt niet ouder dan zestig maar toch gewapend met een rollator, zuchtte overdadig en beverig. Ik herkende haar meteen, het was het type mens dat klagend door het leven gaat ook al is er niets te klagen.

“Kunt u voor mij een blikje tomatenpuree pakken, ik mag namelijk niet bukken”.  Het eerste dat in mij opkwam was “Oh , maar van mij mag u dat wel, hoor” maar dat zei ik natuurlijk niet. Het gevaar dat ik dan al haar kwalen en onpasselijkheden moest aanhoren was daarbij te groot. Dus netjes deponeerde ik een blikje tomatenpuree in haar rollatormandje en zei: “Alsjeblieft, van de Euroshopper, is lekker goedkoop!” want ongetwijfeld had ze ook financiële probleempjes en ongemakken.

Tijdens mijn verder zoektocht naar ingrediënten voor de perfecte pastasaus probeerde ik het bibbermevrouwtje wel te ontwijken want met mijn pijnlijke knieën mag ik niet te veel bukken van mijn huisarts. Met mijn mandje volgeladen sloot ik aan achter de kortste rij bij de kassa. U weet wel, die waar ze dan net een stagiaire leren hoe de kassabonrol verwisseld moet worden.

Nu moeten de caissières sinds een week of twee volgens een nieuw decreet van de Ahold-top, vriendelijk vragen of ik alles heb kunnen vinden. Meest stupide would-be comfortvraag ever! Natuurlijk heb ik alles kunnen vinden anders liep ik nog wel als een briesend paard langs de schappen!

Tegenwoordig moeten mensen achter de kassa veel te veel zeggen en vragen. Of ik koopzegels wil. Of een gratis tweede pannenkoek. Of een moestuin. Of een extra kaartje voor de Efteling. En of ik de bon wil. Sinds een paar jaar is daar ook de standaardzin “Nog een prettige dag gewenst”bijgekomen. Daar ga je natuurlijk niet chagrijnig op reageren ook al wil je dat wel, ’s ochtends om half negen.

Maar goed, toevallig was ik een dag of wat geleden getuige van het oefenen van die zin “Hebt u alles kunnen vinden? “ door drie van de vaste caissières.  Ze kregen het amper hun strot uit en al gauw lagen we alle vier Appie blauw van het lachen over de kassaband te rollen.

Sindsdien ga ik bij één van hen in de rij staan en begin al wachtend hardop te vloeken dat ik het weer eens niet kon vinden en dat ik eis dat ze me komen helpen zoeken!  Gelukkig verkoopt Albert Heijn ook Tenaladys voor overdadig vrouwengegiechel.  Die weet ik wel te vinden.

 

 

 

Eén reactie to “Heeft u het kunnen vinden?”

  1. Trees 24/04/2015 bij 7:34 am #

    hahahaha geweldig !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: