Party!!!

23 jul

Methodisch had zoon3 in verband met zijn naderende verjaardag en gekoppeld feestje iedereen gewaarschuwd en tactisch het huis uit gebonjourd. Ik had daar geen problemen mee, het was Roze Woensdag van de 4-daagsefeesten en ik was uitgenodigd om in de kern der Nijmeegse kernen, het Waterkwartier, de voorbij strompelende wandelaars toe te juichen.

Ik werd hartelijk uitgezwaaid door zoon3, natuurlijk wel pas nadat ik twee kratten bier en flessen  rosé voor hem had gehaald bij de super.  Des middags vertrok ik met een ‘wat niet weet wat niet deert-gevoel’ en had veel plezier. ’s Ochtends herinnerde ik me het feestje van zoon3 weer en was benieuwd hoe ik het huis zou aantreffen.

De keuken was effe wennen. Het zag eruit of er een olifant over zesentwintig pizza’s was heen gerold en toen verschrikkelijk had overgegeven. Ik kwam totaal onherkenbare voedselelementen tegen en in de hoek bewoog wat.

Op het aanrecht lagen een stuk of twintig lege verpakkingen Hot Choco. De kompanen en kompines van zoon3  hadden duidelijk zin in warme chocolademelk gehad tegen een uur of drie ’s nachts. Hoe ik dat tijdstip zo precies wist? Dat kon ik herleiden aan het stollingsgehalte van de melk in de Chinese wok. Want melk warm maken doe je uiteraard in een wok, dat weten jullie toch?

Ik verliet de keuken en betrad terras één waar een deel van de festiviteiten zich duidelijk had afgespeeld. Via een tapijt van kroonkurken kwam ik bij de tafel. Daarop vond ik een trui, een leeggelopen ballon, nog wat kroonkurken, een oog, een selfie stick, een stuk of wat mobieltjes en een pakje speelkaarten.

Ik realiseerde me dat de tijd van een doosje Lego voor een verjaardag voorgoed voorbij was want de speelkaarten toonden alleen schaars geklede schoppenvrouwen en bijzonder tochtige hartendames. Over de klaver vier wil ik het niet eens hebben.

In al hun creativiteit hadden de feestgangers ergens in de boomgaard nog een hangplek geformeerd. Ik vond daar tenminste al het ontbrekend tuinmeubilair rond een uitgewoekerde vuurkorf.

Omdat zoon1 in een diep middernachtelijk uur de deuren op slot had gedaan stond de uitgefeeste menigte tegen zonsopgang voor een probleem. Waar moesten ze nou slapen? Niet dat ze allemaal in de kamer van zoon3 hadden gepast maar toch. Improvisorisch hadden ze bedden gemaakt van rollen isolatiemateriaal en wat gevonden campingmatrasjes en waren op de vliering van de schuur gaan liggen. Tegen twaalf uur ’s middags was iedereen weg en kwam zoon3 als een rood oog drosophila aanfladderen. “Ik ruim alles op! Maar ga eerst een dutje doen! ”

2 Reacties to “Party!!!”

  1. Petra M. Jansen 23/07/2015 bij 6:31 pm #

    Een slaapfeestje maar dan in wildere vorm dan mijn jongste over een week heeft. Zij slaapt nog voor 23 uur! En natuurlijk na Ranja en een grote bak chips!
    Mooi geschreven! Nog niet herkenbaar! ;-)

  2. Kim 05/08/2015 bij 10:57 pm #

    Heerlijk! De mijne is elf maanden maar ik kijk hier nu al naar uit :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: