“Shaken, not stirred”

28 jul

Tijdens een meer dan vrolijke zwiertocht naar huis verloor ik mijn rechteroortje. Dat wil zeggen mijn gehoortoestelletje. En dat was eigenlijk niet het enige wat ik verloor… Door een misplaatst jeugdige huppel achterwaarts viel ik keihard op mijn achterhoofd en verloor enkele liters bloed en de weinige nog niet door de drank aangetaste hersencellen.

Ja, ja, ik weet het. Kom nu niet met uw Blauwe Knoop verhalen en ‘Drank maakt meer kapot dat je hoofdhuid’ betogen. Het was gewoon erg gezellig, uren dansen op muziek van vroeger, de hippie in mij kwam los. En dan had ik zelfs de rondgaande joint iedere keer afgeslagen.

Maar goed, de volgende dag werd ik wakker met mijn hoofd vast geklonterd aan het kussen en een lijf dat weigerde om om te draaien. Er had blijkbaar die nacht nog een mammoet de polka gedanst op mijn ribbenkast en na drie kwartier pas zat ik in een menselijke positie om de balans van die hippieavond op te maken. Nou balans, eerder het ontbreken daarvan want bij elke beweging van mijn hoofd werd er met een staafmixer in mijn hersenpan geroerd en moest ik mij vastgrijpen aan vertrouwde objecten.

Toen ik eindelijk rechtop zat zag ik dat mijn knieën geen vel meer hadden en mijn leesbril was ik ook kwijt. Maar dat rechteroortje weg was wel heel erg. Vroeger keek je dan in de Gevonden en Verloren rubriek van de krant maar het was zondag dus daar had ik toch niks aan gehad. Tegenwoordig doen wij dat natuurlijk veel sneller en ik ging naar de speciale site van de gemeente. Daar staan je spullen al op vóórdat je ze verloren hebt, zo snel!

Zo vaak ik kon keek ik of er een fuchsia roze oortje gevonden was. Ik zag twintig tot dertig zwarte portemonnees voorbij komen en verdachte mijn geschudde hersens hiervan tot ik er achter kwam dat blijkbaar half Nederland de zwarte portefeuille van de Hema bezit.

Door deze verloren berg heen worstelend kwam ik zonnebrillen tegen, een blauw vestje, zeven gouden armbanden, drie 4-daagse medailles ( heb je je het schompus gelopen, verlies je het bewijs!! Snapt u dat?) , een glucose check-tasje, een ouderwetse pijp en zesduizend sleutelbosjes. Ook als je niets verloren hebt is deze site een genoegen om door te bladeren. Je wacht gewoon op dat houten been, gebit of ander onmisbare prothese. Zoals een fuchsia roze oortje… Die er tot op heden niet bijstond.

Van het geld dat dat kreng kost kan ik wel 10 x 4-daagsefeesten feesten. En dan ga ik die joint niet afslaan!

Eén reactie to ““Shaken, not stirred””

  1. Vossekopje 29/07/2015 bij 8:32 am #

    Na Pien in de kop, nu Pien in de portemonnaie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: