Quirine for president!!

7 sep

Toen wij op het Valkhof festival onder een tentzeil onze pizza’s stonden te verorberen kwam er een mevrouw met mooie oorbellen naar ons toegelopen. “Hebben jullie al een keuze gemaakt voor een voorstelling?” vroeg ze. “Wij komen voor Quirine Melssen en de rest zien we wel” antwoordden wij in koor met stukjes basilicum tussen onze tanden. “Nou, dat komt dan mooi uit want dat ben ik” zei ze.

Meteen vroegen we haar of we misschien een voorstelling eerder konden aanschuiven want de pizza’s waren bijna op, we moesten nog minstens twee uur platslaan en de regen werd steeds zondvloedachtiger. Dat lukte helaas niet.

Goed, tegen half tien druppelden wij het schattige Nicolaaskapelletje binnen alwaar een pianist stemmige klanken rond liet gaan in het Middeleeuwse bouwwerkje. Dat laatste gok ik, ik noem alles van voor de oorlog Middeleeuws. Gepast zegen  wij neder op de strategisch opgestelde plastic stoeltjes.

Nu moet je weten dat La Melssen een Stand up Opera show zou spelen. Cabaret met opera gecombineerd. En in dit geval ging het om de opera ‘Orfeo ed Euridice’ van Von Gluck. Ik had er wel eens van gehoord maar kon geen stukken meezingen. Quirine wel. Wat een stem! Het kapelletje trilde op zijn oude grondvesten en dan was de hoge C nog niet eens gezongen!

Het publiek genoot. Verderop links van mij zat een oud meneertje die moeiteloos alle aria’s mee mimede. Totdat onze operaster een zijsprongetje maakte naar La Macarena. U weet wel, dat zomerhitje uit Spanje een jaar of wat geleden met die dikke kereltjes in een strak pak. Die kereltjes hadden heel duidelijk naar deze opera geluisterd en daar hun liedje van gemaakt. Het oude mannetje in het publiek stokte en struikelde over zijn bibberige lipjes. Zijn wenkbrauwen fronsten en je zag hem denken “Heiligschennis !!” Hij kon even niet meezingen terwijl het aanwezige jongere publiek terstond met de heupen ging draaien.

Wij waren om. Quirine voor president! Schijnbaar uit de losse pols zo mooi en zuiver zingend en nog grappig ook. En de hoge C lukte natuurlijk. We genoten en besloten die thuis  ook te gaan proberen. Daar vroeg ze later die avond via FaceBook nog naar, of dat gelukt was. Nou was er wel een bierglas aan barrels gevallen maar dat kwam denk ik niet daardoor. Nee, voor ons geen opera carrière maar gelukkig hebben we Quirine.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: