Doutzen.

23 nov

Hassan is onze favoriete taxichauffeur in nachtelijk Nijmegen. Hij heet dan wel Hassan maar praat Nimweegs en rijdt in een Volvo zonder kanten roeseltjes langs de voorruit en uit zijn radio klinken geen gebeds oproepende liederen maar gewoon hiphop. Alhoewel ik hem wel een keer betrapte op het luisteren naar een fraaie Marokkaanse meezinger maar dat was toen wij al uitgestapt waren.

Hassan is meer dan eens onze heiland geweest als wij weer eens als sloeries met te hoge hakken door de binnenstad zwierven op zoek naar een bushalte. Tadáá, daar stond hij als reddende engel uit een vergaan bijbels testament toevallig op de volgende hoek. En omdat hij ons zo lief vindt, vervoert hij ons met speciaal tarief. En met die mooie ogen.

Natuurlijk waren wij afgelopen zondagavond benieuwd hoe het hem vergaan was na 13 november, Parijs. Hassan is per slot van rekening geen standaard Friese jongensnaam en ook zijn gezicht doet nou niet bepaald denken aan Bartje die niet voor bruine bonen wilde bidden. Desondanks zei Hassan heel terecht dat hij een doodnormale Hollandse jongen was, hier geboren en getogen. Maar toch stapten er mensen in zijn taxi die hem automatisch in een hokje plaatsten en vroegen hoe hij dat nou vond, dat zijn mensen al die aanslagen pleegden in Parijs.

“Pien!” zei hij. “Zie ik er uit als een terrorist die op totaal verkeerde wijze zijn godsdienst opdringt? “ Nee, Hassan is een goedbloedig lam, een trotse vader en een vrijdenkend mens. En een gelukkig man, die zogenaamde maagden heeft hij helemaal niet nodig.  En wie dat niet ziet mag van ons het dubbele tarief voor de taxirit betalen.

“Hitler deed dat ook” zei hij. “Groepen mensen over één kam scheren en stigma’s bezorgen.” Ik kon niet anders dan hem gelijk geven al ruilde ik voor de actualiteit Hitler in voor die geblondeerde nepperd.

Het waren best wel zware gespreksonderwerpen voor de late zondagavond maar gelukkig vroeg Hassan toen hoe onze avond verlopen was en of Enniesee gewonnen had. Nadat we de laatste foto’s van zijn kinderen hadden bewonderd hadden we het over Twitter. Dat gesprekken daarop soms behoorlijk uit de etnische hand liepen omdat mensen achter zo’n anoniem accountje iemand helemaal voor rot durfden te schelden en te pas en te onpas woorden als ‘gaskamers’ en ‘oprotten ‘ gebruikten.

Toen sprak Hassan met een dromerige blik in zijn ogen “Als ik ooit op Twitter ga dan is Doutzen Kroes de eerste die ik ga volgen. 1-0 voor Hassan.

2 Reacties to “Doutzen.”

  1. tiny 23/11/2015 bij 6:28 pm #

    Hahahah Lieve Pien. Hij is weer Rete goed.!!!!

  2. Margreet 04/11/2016 bij 7:21 am #

    👍👍👍💋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: