‘Brussel was toen nog een bruisende stad’

15 mrt

Ik ben vandaag van verbazing van een bank afgerold. Doe ik niet zo gauw, moet u weten.  Vandaar dit stukkie. Zoon3 had een kennismakingsgesprek bij een modellenbureau. Een soort van sollicitatie. Eén van mijn neven werkt al jaren als model en via hem had zijn bureau een foto van zoon3 gezien. “Goeie kop met veel potentieel”. Nou, dacht zoon3, laten we daar maar eens langsgaan, bedenkend dat als het wat zou worden het vast beter zou betalen dan zijn vakkenvulbaantje bij de Appie.

Het was alleen niet naast de deur maar helemaal in Brussel. Nou doe ik Amsterdam niet eens met de auto (Utrecht eigenlijk ook niet), laat staan Brussel. Dus stortte ik me op treinverbindingen, douanes, stratenplannen, ‘Hoe zeg ik het in België ‘ en vertrektijden. Ja, ik ging mee. Ik voelde me bijna zo’n Amerikaanse moeder die haar driejarig dochtertje meesleept naar allerlei beautycontests maar zoon3 is nog geen 18 dus voor het tekenen van een eventueel miljoenencontract moest ik wel mee.

Na drie uur treinen kwamen we in Brussel aan. Eerst zouden we lekker gaan lunchen. De hele ochtend had ik al watertandend gefantaseerd over enorme borden vol knisperende mosselen en literglazen bier maar dat wilde zoon3 niet. Nou, dat bier dan wel. Omdat we in de buurt niets konden vinden werd het een nep Big Mac in een schilferig hamburgertentje maar de honger was gestild. Op naar het modellenbureau met mijn handig uitgeprinte stratenkaartje.

Aangekomen op het juiste adres konden we de voordeur niet vinden. Ik hoor u verzuchten en “provinciaaltjes” mompelen maar het was echt zo. Het was een groezelig pand en toen wij eindelijk een soort van ingang vonden ontbrak de deurbel. Maar dat zal wel Belgisch zijn. Omdat er net iemand het pand verliet konden wij door de deur naar binnen glippen en namen de lift naar de eerste verdieping.

We werden vrolijk ontvangen en zoon3 werd meteen aan het werk gezet met een formulier waar hij al zijn gegevens en maten moest invullen. Een meneer van het modellenbureau kwam aanhuppelen met een meetlint en vroeg aan zoon3 al zijn bovenkleding uit te doen. Nu komen we aan bij dat van de bank rolmomentje.

Ik weet niet hoe het bij u thuis is maar hier werd vanaf een jaar of dertien de badkamerdeur op slot gedaan en zag ik mijn zonen eigenlijk nooit meer in verregaande staat van ontkleding. Dus toen de modellenbureaumeneer met een kreetje zei “Ow, my God” keek ik op van mijn mobiel. Nu weet ik natuurlijk dat zoon3 de afgelopen maanden bijna dagelijks de sportschool bezoekt maar ik had daar nooit zo over nagedacht. Weg was zijn poezelige lijfje dat nog zo in mijn geheugen geprint zat.

Ik zag een gigantische borstkas met van die sixpacks op zijn buik, autonoom bewegende spierbundels en verdikkingen die hij niet had toen hij net uit mijn buik kwam. Ik had een Schwarzenegger gebaard! De modellenbureaumeneer mat met begerige hand al de bovenmaten van zoon3 al moest hij het ter hoogte van zijn heupen een paar keer over doen.

En toen moest zoon3 onder de meetlat. Goddelijk lichaam of niet, hij kwam twee centimeter te kort om toe te treden tot het modellendom. Zelfs met die potentiele kop. Ietwat chagrijnig verlieten wij Brussel. En nee, wij waren niet verantwoordelijk voor die schietpartij even later. Dat was vast een terrorist die één centimeter te kort kwam.

Eén reactie to “‘Brussel was toen nog een bruisende stad’”

  1. Chielie 16/03/2016 bij 9:18 am #

    Nou. Ik zou dus zeggen: laat hem porno-acteur worden. En daarna tenenkrommend slechte action hero. En daarna geliefd en ontzettend indrukwekkende action hero. En daarna gouverneur. Van Californië, of zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: