Elf.

24 aug

Het zal nooit overgaan. Het zal nooit wennen. Iedere keer als ik naar Nijmegen rijd denk ik aan die rit op die vroege zaterdagochtend in september. Het was, geloof ik, half zeven en nog donker. Ik zat in de auto van je opa met oma en pap. Achter ons reed een politieagent in mijn auto met je broers er in. Dat wilde ik niet. Thuis op de oprit had ik gevraagd of je broers niet bij ons in de auto konden. Dat mocht niet. Ik voelde me al zo ontmoederd. Jij was dood. Ik wilde mijn levende kinderen zo dichtbij mogelijk hebben.

Tijdens de rit waren we stil en verbijsterd. Iedereen in haastig aangetrokken kledingstukken. Oma en ik nog vettig van de nachtcreme en zonder make-up. Ik wilde zo snel mogelijk naar je toe. Ik was er  van overtuigd dat ik een vriend van je zou zien liggen. Of een dief die je portemonnee met identiteitsbewijs had gestolen. Dat ik vol opluchting kon zeggen “Dat is Pieter niet!”

Maar je was het wel. Met schoongespoelde haartjes en al het bloed van je gezicht gewassen. Een gezicht dat iets anders was. Maar we herkenden je meteen. En ik kon niet langer hopen dat er een vergissing was gemaakt.

We zijn vandaag elf maanden verder. De pijn voelt nog als van gisteren. Dit zal nooit wennen. En ik snap niet hoe de dagen van het jaar door durven te gaan. Ik snap niet waar je gebleven bent. Soms vertel ik je iets in mijn dromen. En verbaas me de ochtend erna dat ik zo weinig van je droom. Terwijl ik dat heel graag zou willen.

Volgende maand, als je precies één jaar dood bent, staat er waarschijnlijk een artikel in De Gelderlander. Over je vrienden, over ons, over hoe veel  we je missen, over die klote lantaarnpaal. Zie het als een eerbetoon aan jou. Vandaag elf maanden geleden hield je op met bestaan. En wij allemaal ook een beetje. Kus, lief joch, ik hou van je.

10 Reacties to “Elf.”

 1. Wilrike Pasman 24/08/2017 bij 7:34 pm #

  😪 Elke keer zo stil van je immense verdriet. Maar toch ook weer zo mooi en liefdevol beschreven. ❤

 2. Anita 24/08/2017 bij 8:07 pm #

  Ik ken t ook van a tot z en verder.
  Sterkte liefs

 3. Anoniem nr 1 24/08/2017 bij 8:29 pm #

  Heel veel liefs allemaal !!
  Ik denk zo veel aan je pien. ❤

 4. Karinh 24/08/2017 bij 11:14 pm #

  Sterkte Pien! Brel en vaak ben je in mijn gedachten.
  Hoop altijd maar dat het een beetje helpt x

  • Karinh 24/08/2017 bij 11:15 pm #

   Brel is veel. Sorry:-)

 5. Floortje 25/08/2017 bij 6:11 am #

  Lieve Pien, sterkte, spierballen, troost, liefs, hart onder de riem, tissues voor verstikte tranen, nog meer sterkte, humor die het inktzwart even beetje lichter kleurt, steun, nog meer liefs en spierballen; ik stuur het je liefst allemaal in bulklading. Ik weet niet uit ervaring, maar ik kan alleen zeggen dat het me het belachelijkste, dikste verdriet ooit lijkt, om je kind te verliezen. Dat elf maanden me aan de ene kant wanstaltig lang lijkt om Pieter te moeten missen en onmetelijk veel te kort om je verdriet ook maar een beetje te kunnen doen slijten. En dat zijn dan weer heel veel woorden, om eigenlijk te zeggen: ik vind het zo onmetelijk k.. voor je en ik leef zeer met je mee. Kinderen horen gewoon heel te blijven, punt. Veel liefs xx

 6. Margreet 25/08/2017 bij 7:46 am #

  Lieve Pien, wieffie,
  Elf maanden……..Elf……..sprookjesfiguur.
  Maar dit is geen sprookje, nachtmerrie.
  Waar je het liefst uit zou willen ontwaken.
  Wieffie……..🌻🌹😍🤗

 7. Tink 25/08/2017 bij 7:50 am #

  Wat Floortje zegt. Kinderen horen gewoon heel te blijven, punt.
  Dikke kus Pien! X

 8. Trees 26/08/2017 bij 6:18 pm #

  zoveel sterkte X

 9. Wilrike 23/09/2017 bij 2:27 pm #

  Het is een mooi eerbetoon geworden Pien in de Gelderlander. Hoe vol hij in het leven stond! Zo mooi, zo in verdrietig, zo’n enorm stom ongeluk. Veel sterkte samen ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: